gazpacho - supa crema de rosii (raw)

De ce iubim rosiile?
Pentru ca sunt surse bogate de vitamine (A, C, K, B-uri si potasiu), magneziu si fosfor. Au un numar mic de calorii si un continut scazut de grasimi si sodiu, fiind indicate in orice dieta. Pe deasupra contin antioxidanti precum betacaroten si licopen.

Primisem o plasa mare de rosii de la ASAT si mi s-a sugerat sa fac gazpacho. Aveam in plan clasica supa de rosii cu orez sau crutoane, dar ideea de supa raw a fost si mai buna. Pentru ca e rapida, gustoasa si nu lasam bunatate de vitamine sa se risipeasca prin fierbere.
Traiasca blenderul!
Ingrediente:
  • 1 kg rosii gustoase si netratate chimic (cum am avut eu)
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 castravete
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura de ulei de masline
  • sare, piper
  • chili (optional)
  • ierburi dupa gust (patrunjel, telina, etc)

Se spala, se taie si se curata legumele, apoi se mixeaza impreuna cu celelalte ingrediente pana obtinem o supa-crema. Se adauga condimentele dupa gust.
Se serveste rece, iar unii chiar recomanda sa fie servita cu cuburi de gheata.

Comments

Popular Posts