Pagini

Thursday, 20 June 2013

Ciocolata de casa

... fara unt, zahar sau lapte praf

Vesti bune pentru amatorii de ciocolata de casa! Am gasit pe blogul Ioanei Marosan o reteta de ciocolata de casa cu ingrediente simple, sanatoase si la indemana si, impinsa de pofta si de curiozitate, am incercat-o (nu stiu daca v-am mai zis, dar mie imi place de Ioana ca pune numa' retete faine).
M-am temut ca urmand reteta intocmai, n-o sa-mi iasa prea multa ciocolata, asa ca am triplat cantitatile. Si bine am facut.

Asadar, se cumpara sau se cauta prin camara/frigider urmatoarele:
  • o cana de fulgi de ovaz
  • o cana de fulgi de cocos
  • 1 avocado copt la fix
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri miere
  • 6 linguri unt de cocos/ unt de cacao sau combinat
  • 1 lingurita de praf de scortisoara
  • putina esenta de rom (sau daca aveti si preferati, esenta de menta sau portocale)

Se pun toate cele enumerate mai sus in robotul de bucatarie si se fac pasta. Intr-o caserola tapetata cu folie alimentara se toarna ciocolata si se niveleaza. Se presara deasupra fulgii de cocos, dupa care se da la frigider pana a doua zi (ca sa se intareasca). Cand se serveste, se scoate din caserola si se taie in bucati.
Se mai pot adauga deasupra fulgi de cocos sau fructe de sezon.



No comments:

Post a Comment