Pagini

Monday, 20 May 2013

Sufleu de paste cu broccoli si tofu

(Sau cum sa convingi un barbat sa manance broccoli si sa-i placa)

Pornind de la zicala de mai jos, am cumparat in weekend o capatana de broccoli cu care nu-mi facusem inca planuri...

... pana la provocarea pofticioasei de azi. Asa ca, avand in plan o reteta de paste cu tofu, broccoli si sos, cand am ajuns acasa, am scos broccoli din frigider, l-am spalat si l-am macelarit pana l-am facut buchetele mici. Mai precis m-am folosit de urmatoarele

Ingrediente:
  • o capatana mica de broccoli
  • 250 g paste integrale
  • o cutie tofu (am folosit tofu Inedit cu ardei)
  • 1/2 cana seminte de floarea soarelui
  • 1/2 ardei gras sau Kapia (optional pt culoare)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 felii paine integrala sau 2 crackersi
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • fulgi de drojdie (optional)
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor si se lasa la scurs.
Buchetelele de broccoli se gatesc la aburi timp de 10 minute sau 5 minute la tigaie (fara ulei).
Ardeiul se taie bucati mici.
Jumatate din pachetul de tofu se da pe razatoarea mare si se aseaza impreuna cu pastele, buchetelele de broccoli si ardeiul intr-un vas termorezistent.

Sos:
Semintele de floarea soarelui se lasa la inmuiat 30 min (sau cat ne permite timpul) si se blenduiesc impreuna cu usturoiul, tofu ramas, sarea, piperul, fulgii de drojdie si o cana de apa, pana obtinem un sos alb de consistenta unei smantani. Sosul asftel obtinut se toarna peste paste.

Topping
Pe post de topping crocant, am folosit pesmet obtinut din 2 crackersi integrali rasniti si amestecati cu o lingura de ulei de masline (in loc de crackersi, se pot folosi 2 felii de paine integrala prajita si apoi macinata). Pesmetul obtinut se presara peste pastele cu sos si se da la cuptor. Dupa 30 min sunt gata si se pot servi cu succes alaturi de un pahar de vin alb rece.

S-aveti pofta!





No comments:

Post a Comment